Verhuizing en fusie dwarsbomen laatste feest Sittardse school

Print
Verhuizing en fusie dwarsbomen laatste feest Sittardse school

Afbeelding: Sjtadssjool

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Geen laatste zomerfeest voor de Sjtadssjool. De ouderraad moet de viering afgelasten, omdat de Sittardse school datzelfde weekend verhuist vanwege de fusie met twee collega-instellingen.

Veel ouders reageren boos en teleurgesteld op de plotselinge afgelasting van het feest dat op 28 juni gehouden zou worden. Het evenement zou in het teken staan van het 200-jarig bestaan van de school. Het zou de laatste keer zijn dat het schooljaar op deze manier wordt afgesloten. De Sjtadssjool gaat samen met De Tovertuin en De Baandert op in Kindcentrum Sittard, waarvan de 550 leerlingen worden verspreid over drie gebouwen. Dat is ook de reden dat het feest niet kan doorgaan. In hetzelfde weekend verhuizen de betrokken scholen.

Overleg

Over de verhuisdatum is niet overlegd met de ouderraad. Voorzitter Vanessa Claessens-Vanderbroeck wil geen oordeel uitspreken omdat ze niet weet wat de reden is dat de verhuizing dat weekend is gepland. „Wellicht kon dat niet anders.” De Sjtadssjool en onderwijsstichting Kindante konden vrijdag niet reageren.

Leerlingen hebben vanwege de verhuizing een lang weekend vrij. De ouderraad verwachtte daardoor minder bezoekers. Bovendien zou het logistiek moeilijk worden het evenement te houden terwijl verhuizers aan het werk zijn en wagens af en aan rijden.

Boos

Veel ouders reageren op sociale media met onbegrip op het besluit. Een deel is boos dat de directie niet van tevoren heeft overlegd over de verhuisdatum. Anderen vragen zich af of het feest niet verplaatst kon worden. Dat was volgens de voorzitter niet mogelijk. „Eerder organiseren is niet haalbaar en in de week erna zijn er weer andere activiteiten zoals een schoolkamp.” Ook de voorzitter betreurt het afgelasten van het feest.