Struikelstenen geplaatst in Sittard-Geleen

Print
Struikelstenen geplaatst in Sittard-Geleen

Afbeelding: Roger Dohmen/archief De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Negen struikelstenen zijn vrijdagmiddag geplaatst op verschillende plekken in Sittard-Geleen.

Op de Steenweg in Sittard werd een nieuwe steen geplaatst voor Alexander Schlesinger, die in 1942 is gedeporteerd. Daarnaast kwamen er nieuwe stenen op de Limbrichterstraat in Sittard, de Bloemenmarkt in Geleen en de Heistraat in Einighausen.

Stolpersteine markeren de plekken waar mensen hebben gewoond die door de Nazi’s zijn vermoord in de Tweede Wereldoorlog. De plaatsing ging gepaard met toespraken van familieleden en vertegenwoordigers van de gemeente en de Stichting Stolpersteine Sittard-Geleen, die de plaatsing regelt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen