Lieke Martens weet wat nodig is tegen Kameroen

Print
Lieke Martens weet wat nodig is tegen Kameroen

Lieke Martens. Afbeelding: BSR Agency

Lieke Martens weet hoe de Nederlandse voetbalsters zaterdag Kameroen moeten bestrijden in de tweede wedstrijd op het WK.

‘‘Met veel beweging, een hoog baltempo en veel dynamiek in de ploeg. Dan kunnen we Kameroen kapotspelen’‘, zegt de linksbuiten van FC Barcelona, voordat ze samen met haar ploeggenotes een kijkje nam op het veld van het Stade du Hainaut in Valenciennes.

Lees ook: Oranje-coach Wiegman houdt vast aan haar strijdplan

Het onderkomen van de Franse tweedeklasser heeft 25.000 rode stoeltjes, die zaterdag in principe allemaal bezet zullen zijn met veelal Nederlandse fans. De KNVB en de FIFA hebben alle kaarten verkocht voor het duel tussen de kampioen van Europa en de nummer drie van Afrika.

Lees ook: Van der Gragt mist duel Oranje tegen Kameroen

‘‘Laat al die mensen maar komen. Al dat geschreeuw en gejuich kan ons aan de overwinning helpen”, zegt de speelster uit Nieuw-Bergen. ‘‘We zullen waarschijnlijk veel aan de bal zijn. Kameroen is fysiek sterk, ze lopen op alles en zijn heel opportunistisch. Het zou mooi zijn als we snel kunnen scoren. Al gaf die goal in de laatste minuut tegen Nieuw-Zeeland ook een heerlijk gevoel.”

Abonneer je op onze podcast via Spotify, iTunes of Stitcher.

Luister de Limburger: elke donderdag een nieuwe aflevering, gratis te beluisteren op mobiel, tablet en pc.