Poli-spreekuren in nieuw gezondheidscentrum Ittervoort

Print
Poli-spreekuren in nieuw gezondheidscentrum Ittervoort

Het nieuwe gezondheidscentrum in Ittervoort werd vrijdagavond geopend. Hier wordt de fysioruimte bekeken en getest. Afbeelding: John Peters

Ittervoort -

Het Sint Jans Gasthuis gaat na de zomervakantie poli-spreekuren houden in het nieuwe gezondheidscentrum in Ittervoort. Het centrum werd vrijdagavond officieel geopend.

Het Sint Jans Gasthuis heeft al een buitenpoli in Budel, waar onder meer gynaecologen en longartsen per toerbeurt spreekuur houden. Welke disciplines in het gezondheidscentrum in Ittervoort spreekuur gaan houden wordt de komende tijd nog bekeken, laat huisarts Merinke Kuiper van het gezondheidscentrum weten.

Regio

„Iedereen uit de regio kan in het gezondheidscentrum naar een spreekuur komen. Je hoeft niet per se aangesloten te zijn bij de huisartsenpraktijk in het centrum. Daarnaast willen we als huisartsenpraktijk ook meer werk maken van de zogeheten anderhalvelijnszorg, waarbij de patiënt een medisch specialist ziet, maar daarvoor niet naar het ziekenhuis hoeft.”

Modern

Het gezondheidscentrum in Ittervoort werd vrijdagavond officieel geopend, maar is in de praktijk al een maand in bedrijf. Tot tevredenheid van zowel huisartsen als patiënten, weet Kuiper. „De reacties zijn erg positief. De oude praktijk was onder andere te klein geworden. Nu zitten we weer in een modern onderkomen dat voldoet aan de eisen van deze tijd.”

Behalve de drie huisartsen van Huisartsenpunt Ittervoort hebben ook een fysiotherapiepraktijk, een psycholoog, een kinderpsycholoog, een ergotherapeut, een acupunctuurpraktijk een diëtiste en een podotherapeut onderdak gevonden in het centrum.