CNV-leden stemmen in met pensioenakkoord

Print
CNV-leden stemmen in met pensioenakkoord

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (links), Han Busker, voorzitter van de FNV (midden) en CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden (rechts) tijdens de presentatie van het pensioenakkoord. Afbeelding: ANP

Vakbond CNV stemt in met het pensioenakkoord. 79 procent van de leden die hun stem uitbrachten, heeft ingestemd met het principeakkoord dat is gesloten over de pensioenen.

,,Het Algemeen Bestuur van het CNV heeft op basis van deze uitslag besloten in te stemmen met het pensioenakkoord’’, aldus de vakbond.

Lees ook: De 105 machtige leden van een diep verdeelde vakbond

In totaal brachten 43.421 leden hun stem uit. Zij konden vrijdag tot middernacht aangeven of ze voor of tegen het pensioenakkoord zijn. ,,Het pensioenakkoord maakt een einde aan een jarenlange discussie en is een verbetering voor alle werknemers. We zijn zeer verheugd dat onze achterban in grote meerderheid voor het pensioenakkoord stemt’’, zegt CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden.

Lees ook: Stemmen over pensioenakkoord: laatste woord is aan de radicalen

,,Ondanks dat er veel steun is voor het akkoord, ligt er tegelijkertijd een flinke opgave in de uitwerking’’, stelt Van Wijngaarden. ,,Vakbonden hebben in deze uitwerking, samen met werkgevers en overheid, een beslissende rol. Onze leden zullen ons hier terecht kritisch in volgen.’’

Lees ook: Rutte: Hele pensioendeal van tafel bij ‘nee’ FNV

De goedkeuring van CNV, dat een positief stemadvies had gegeven, lag in de lijn der verwachting. Spannender wordt het bij FNV, de grootste vakbond van Nederland. Zaterdag tot 12.00 uur mogen de circa één miljoen FNV-leden hun stem uitbrengen, waarna het 105-koppige ledenparlement een knoop doorhakt. De uitslag van het online referendum geldt daarbij als ,,zwaarwegend advies’’.

Lees ook: Een nieuw pensioenakkoord: dit verandert er voor jou

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen