Dumoulin heeft te veel last van knie en stapt af in Dauphiné

Print
Dumoulin heeft te veel last van knie en stapt af in Dauphiné

Afbeelding: AFP

Maastricht / Itteren -

De knieblessure die Tom Dumoulin opliep in de Giro d’Italia blijft de kopman van Sunweb parten spelen. Zaterdag meldde de ploeg dat Dumoulin vanwege de knie niet van start gaat in de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné, een belangrijke graadmeter voor de Tour de France die op 6 juli van start gaat.

In een bericht op de website laat Sunweb weten dat Dumoulin de beslissing uit voorzorg heeft genomen. ,,Dit is echt een preventieve maatregel”, zegt teamarts Camiel Aldershof. ,,Voor de Dauphiné zeiden we geen risico te willen nemen en dat is precies wat we nu doen. Deze week stemt tot tevredenheid: we hebben de situatie van dag tot dag bekeken en natuurlijk waren er ups én downs, maar dat was te verwachten.”

Lees ook: Sunweb: ‘Geen twijfel over Tourdeelname Dumoulin’

Vrijdag na de etappe voelde ik me best goed, maar ’s avonds keerde de irritatie in de knie terug”, zegt Dumoulin zelf. ,,Ik vind het niet nodig om risico te nemen met de knie, dus het is beter om nu rust te nemen voor de hoogtestage die maandag begint.” Vrijdag liet Dumoulin nog weten voluit te willen gaan in de bergetappes in de Dauphiné.

Lees ook: Dumoulin: Als knie niet snel verbetert heeft Tour voor mij niet zoveel zin

Dumoulin kwam vorige maand ten val in de Giro d’Italia. Hij landde met zijn knie op een tandwiel. De teamarts meldde meteen dat de verwondingen meevielen, maar de Maastrichtenaar stapte een dag later toch af. Een eerste MRI-scan bracht geen ongeregeldheden aan het licht, maar een nieuwe scan vorige week toonde de aanwezigheid van een metaalsplinter in de knie aan.