Inbreker aangehouden na monsterachtervolging via A1, A27, A12 én A2

Print
Inbreker aangehouden na monsterachtervolging via A1, A27, A12 én A2

Inbreker na achtervolging van tientallen kilometers toch nog aangehouden. Afbeelding: Politie

Een man die in Amersfoort is betrapt bij een woninginbraak en er met een auto vandoor ging, is aangehouden na een monsterachtervolging. De 46-jarige Amsterdammer negeerde een stopteken van agenten en reed met meerdere politieauto’s achter zich aan via de A1, A27, A12 én A2 naar Amsterdam.

De inbreker probeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag met een lange vlucht van Amersfoort naar Amsterdam uit alle macht uit de handen van de politie te blijven.

Woninginbraak

De man was in Amersfoort op heterdaad betrapt bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Hanzeboulevard in de nieuwbouwwijk Vathorst. Een ooggetuige maakt daar rond half één melding van bij de politie. Volgens de politie geeft de ‘alerte getuige een goed signalement door’ van de auto die mogelijk bij de inbraak is betrokken. De dader ziet dan echter toch kans om ervandoor te gaan in een zwarte personenauto.

Stopteken

Een surveillerende agent hoort de melding en ziet de auto al snel rijden. De inbreker negeert daarbij een stopteken van de agenten en presteert het vervolgens om via de A1, A27, A12 én A2 naar de hoofdstad te rijden. Diverse politieauto’s gaan achter de inbreker aan.

Nietsvermoedend reed ooggetuige Willem Hoek op dat moment op de A2, waar het druk was omdat wegens wegwerkzaamheden vier banen waren afgesloten. ,,De auto reed met volle snelheid over het afgesloten gedeelte. Daar achter maar liefst elf politieauto’s en twee politiemotoren, die ook over het afgesloten deel reden’’, vertelt Hoek. ,,Aan de linkerkant werden we ook gepasseerd door een politieauto en motor. Het geheel ging als een blauw lint richting Amsterdam.’’

Uiteindelijk rijdt de vluchtauto Amsterdam in en komt tot stilstand tegen een paal op de President Kennedylaan in Amsterdam. ,,Daar sloot het ‘net’ en kon het geboefte worden aangehouden,’’ meldt de Amersfoortse politie. De auto van de inbreker werd daar weg getakeld door de politie.