Stoffige Ferrari wordt geveild voor bedrag van enkele parkeerboetes

Print
Stoffige Ferrari wordt geveild voor bedrag van enkele parkeerboetes

De Ferrari 599. Afbeelding: AsiaWire

Een Ferrari 599 ter waarde van meer dan 100.000 euro wordt in China geveild voor een bedrag van enkele honderden euro’s.

Dat meldt Britse krant The Sun. De kans is groot dat het daarmee de goedkoopste tweedehands Ferrari ooit is.

De auto wordt geveild door de Chinese autoriteiten nadat deze in beslag was genomen omdat er een auto tegenaan was gereden. De agenten van de provincie Dongguan ontdekten dat ze geen informatie over de auto konden vinden. De Ferrari stond nergens geregistreerd en was niet verzekerd. Ook was deze voorzien van een valse kentekenplaat.

De provincie beschouwt de verbannen Ferrari daarom vrij letterlijk als schroot en het startbod is niet hoger dan de oud-ijzerprijs van net geen 220 euro. De autoriteiten zullen niet toestaan dat het voertuig opnieuw in China wordt verkocht of geregistreerd, wat betekent dat de auto geëxporteerd moet worden, naar Nederland bijvoorbeeld. Degene die de 599 koopt, moet verder alleen nog de openstaande parkeerboetes van rond de 1300 euro betalen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen