Viering rond zestig jaar Norbertuswijk Horst

Print
Viering rond zestig jaar Norbertuswijk Horst

DAF speelde een vooraanstaalde rol in de ontwikkeling van de Norbertuswijk in Horst. Afbeelding: 800 jaar Horst aan de Maas

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De Norbertuswijk in Horst groeide in 60 jaar tijd uit tot ‘t ‘neej dörp’ - een grote, gevarieerde wijk met bijna drieëneenhalfduizend inwoners. Reden voor een aantal wijkbewoners om ter gelegenheid van deze mijlpaal een feestprogramma op te zetten met aandacht voor jong en oud.

Komende zaterdag gaan de festiviteiten om 12.00 uur van start met de heropening van de speeltuin in de wijk. Ook het nieuwe park zal officieel worden geopend met de onthulling van de naam. Onder leiding van Olga Commandeur zal tevens de beweegstraat in gebruik worden genomen.

Om 13.30 uur gaat in het park een Zeskamp van start met zeven spellen waarin teams tot 17.30 uur worden uitgedaagd hun beste beentje voor te zetten. Van 18.00 tot 20.00 uur is een foodtruck aanwezig.

In de avonduren vindt in de tent op het voorplein van de voormalige Norbertuskerk de presentatie plaats van een boek over 60 jaar leven in de Norbertuswijk. Tevens vindt de prijsuitreiking van de zeskamp plaats. Aansluitend is er een feestavond met optredens van lokale artiesten, een dienstenveiling en allerlei andere activiteiten die doen denken aan de Norbertuskermissen van weleer. Om midderrnacht zullen de uurwerken op de toren weer in gang worden gezet.

Zondag 23 juni begint om 10.30 met frühshoppen in de tent. De Reulsberger Muzikanten zorgen voor de muzikale omlijsting. Zaterdag 29 juni vindt op de Gebr. van Doornelaan om 17.00 uur de onthulling plaats van het DAF-kunstwerk. Samen met wijkbewoners tekende kunstenaar Jeu van Helden voor een bijzonder ontwerp.

Zondag 30 juni staat in het teken van een DAF-defilé. Van 11.00 tot 14.00 uur maakt een stoet van vele DAF-voertuigen dan een toer door America, Griensveen, Meterik en Horst om de gebroeders Van Doorne te eren. De deelnemers zullen bij het Huis van de Wijk aan de Gebr. van Doornelaan 25 een pitstop maken.

Kijk hier voor het programma.