‘Het leek een storing’; Lockdown Weert in twee seconden uitverkocht

Print
‘Het leek een storing’; Lockdown Weert in twee seconden uitverkocht

Afbeelding: Johannes Timmermans

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het evenement Lockdown Weert dat in oktober wordt gehouden, is in twee seconden uitverkocht. De inschrijving ging vrijdagavond om zeven uur open en kon vrijwel meteen weer dicht.

Volgens Luuk Hermans van de organiserende scouting Hubovra dacht de organisatie in eerste instantie aan een computerstoring. „Na twee seconden werden mensen al doorgeleid naar de plekken voor de wachtlijst. Ik had voorspeld dat het een half uur zou duren voordat we vol zaten, maar dit ging wel heel erg snel. Het is voor ons, en voor de deelnemers een verrassing.”

Escape room

Lockdown Weert is een soort escape-room-spel dat zich in de hele stad afspeelt. Vorig jaar konden er 75 teams meedoen. Dat is dit jaar uitgebreid naar honderd. Volgens Hermans is verdere groei bijna niet mogelijk. De teams moeten op de fiets naar meerdere locaties in de stad. Als er meer teams zijn, is dat logistiek bijna niet te overzien.

Scouting

De scouting overweegt een nieuw evenement op touw te zetten voor de teams die nu buiten de boot zijn gevallen.

Hoewel de honderd inschrijvers meteen hun deelnamegeld hebben afgerekend, is Lockdown geen winstpakker voor scouting, stelt Hermans. In combinatie met sponsorgeld komt de organisatie net uit de kosten, stelt hij. De club hoopt aan de activiteit nieuwe leden, maar vooral ook nieuwe leiding over te houden, legt Hermans uit. „We willen laten zien wat scouting allemaal doet.”