Vijfde Rommelroute Leuken krijgt feestelijk randje

Print
Vijfde Rommelroute Leuken krijgt feestelijk randje

Sinds de eerste editie in 2013 is de Rommelroute in de wijk Leuken een steeds grotere publiekstrekker geworden. Afbeelding: Paul Ketelaers / Facebook

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Wijkraad Leuken tekent zaterdag 29 juni voor de vijfde RommelRoute in de Weerter wijk. Om deze mijlpaal extra glans te geven, vindt aansluitend rondom het IKC Leuken aan de Middelstestraat een pleinfeest plaats, met tal van feestelijke activiteiten voor jong en oud.

Vanaf 10.00 uur kunnen bezoekers weer koopjes scoren bij de vele deelnemers aan huis of bij de kofferbakverkoop en kinderbraderie op het centrale plein. Wethouder en oud bewoner van de wijk Geert Gabriëls onthult om 11.30 uur de Herinneringsmuur Leuken. Na afloop kunnen belangstellenden in het IKC de historische film over Leuken bekijken.

Voor de kleintjes zijn er naast sprinkussens een kleurwedstrijd en een suikerspin- en ijskraam. De oudere jeugd kan zich uitleven op het pannaveldje en met het laser gamen bij Scouting St. Job. Ook is er een WLAN-party. Ouders kunnen op het Horecaplein de hele dag door genieten van een drankje, een hapje en de muziek van DJ Random.

Om 16.00 uur start het pleinfeest met livemuziek van Von & Ome Wullum. De jeugd kan in de bioscoop filmvertoningen bijwonen. Vanaf 20.00 uur wordt het feest voortgezet in café Jonas waar een bekende DJ uit de regio zijn set zal draaien. De senioren van Leuken en daarbuiten zijn zondag 30 juni van harte welkom tijdens de eerste ontmoetingsochtend met koffie en vlaai. Aanvang 10.30 uur in het IKC.

Bezoekers aan de RommelRoute en het Pleinfeest doen er vanwege de verwachte drukte goed aan, zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen. Automobilisten kunnen hun auto op het St. Jobplein en de Sportstraat (achter het Luuëkerpârk) parkeren.

Kijk hier voor meer informatie. Voor het laatste nieuws: like de Facebookpagina.