Verenigd Neel, hét ‘Dörpsfees veur Neelder luuj‘

Print
Verenigd Neel, hét ‘Dörpsfees veur Neelder luuj‘
Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In de Raadhuisstraat in Maasniel vindt 30 juni de eerste editie plaats van Verenigd Neel. Vijf verenigingen zijn de samenwerking aangegaan om dit dorpsfeest te organiseren.

In Verenigd Neel presenteren de verenigingen zich met leuke activiteiten voor jong en oud. Zo organiseert SVC2000 een pannatoernooi en doelschieten en verzorgt Philharmonie Maasniel verschillende workshops muziek maken en een concert om 14.30 uur. Tevens staat er een schiettent van Schutterij St. Urbanus en maakt VV De Katers haar opwachting met een publieksactiviteit. Om 16.00 uur begint het Sjnapsfestival met live muziek van Uncovered. Nieuwsgierige wandelaars kunnen deelnemen aan een door ‘Wij Zijn Maasniel’ georganiseerde nostalgische wandeling met gids, waarmee herinneringen worden opgehaald uit de periode van de annexatie van Maasniel in 1959 tot nu.

“De voorzitters van VV de Katers, Philharmonie Maasniel, Schutterij St. Urbanus, Scouting St. Joris Maasniel en SVC2000 kwamen als antwoord op de afnemende animo voor de kermis op het idee een gezamenlijk dorpsfeest te organiseren met een breed draagvlak binnen de gemeenschap”, aldus Ruud Luijsterburg, mede-organisator van het evenement. „Zo hebben we een evenement op poten gezet onder de noemer Verenigd Neel op de datum van de vroegere kermis: rond St. Jan op 30 juni. Omdat dan tevens het Sjnapsfestival plaatsvindt, hebben we in goed overleg besloten dit evenement gelijktijdig plaats te laten vinden.”

Verenigd Maasniel begint om 13.00 uur op de Raadhuisstraat en Pastoor Schlangenpad. Het evenement is gratis toegankelijk. Voor sommige activiteiten kan een kleine vergoeding worden gevraagd. Op het terras worden hapjes en drankjes geserveerd en klinkt live muziek.

Café de Ster, Café ’t Dorp en Chinees-Indisch Restaurant Po-Shan Roermond zijn tijdens het evenement gewoon open. Ook de supermarkt blijft bereikbaar. Het verkeer zal middels wegafzettingen en verkeersborden worden omgeleid en in de Beekstraat rijdt het verkeer in tegengestelde richting.