Namibië verkoopt duizend wilde dieren: ‘Anders verhongeren ze door droogte’

© EPA

Het door droogte geteisterde Namibië heeft toestemming gegeven voor de verkoop van zeker duizend wilde dieren, waaronder 28 olifanten en 60 giraffes. Met de verkoop willen de autoriteiten voorkomen dat dieren sterven en een miljoen euro ophalen voor natuurbeheer, zei een woordvoerder van het ministerie van Milieu.

Redactie

Namibië riep vorige maand de noodtoestand uit. Het land kent in sommige delen de dodelijkste droogte in negentig jaar. ,,De omstandigheden voor de grazers is in de meeste parken heel slecht en als we het aantal dieren niet terugbrengen, leidt dit tot uithongering”, zei de woordvoerder zaterdag. Vrijdag werd al over de aanstaande verkoop gerept in advertenties in lokale kranten.

Onder de te verkopen dieren zijn verder 600 buffels, 150 springbokken, 65 oryxen, 35 elanden, 20 impala’s en 16 koedoes uit alle nationale parken.

Namibië, dat 2,4 miljoen inwoners telt, heeft internationale hulp gevraagd om de droogte te beheersen. Vorig jaar stierven al bijna 64.000 dieren door de droogte.