Heel Argentinië en Uruguay zonder stroom: ‘Dit is nog nooit eerder gebeurd’

Print
Heel Argentinië en Uruguay zonder stroom: ‘Dit is nog nooit eerder gebeurd’

Afbeelding: Thinkstock

Door een enorme storing in het elektriciteitsnet is de stroom in heel Uruguay en Argentinië uitgevallen. Tientallen miljoenen huishoudens en bedrijven zitten sinds zondagochtend zeven uur (12.00 uur Nederlandse tijd) zonder elektriciteit. Ook staan de treinen stil en werken de verkeerslichten niet meer.

Volgens de grootste stroombeheerder van Argentinië zitten ook delen van Brazilië en Paraguay zonder stroom. Het is nog niet duidelijk hoe de verstoring is ontstaan.

,,Dit is echt nog nooit eerder gebeurd”, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen Argentijnse media. Monteurs zijn in groten getale aanwezig om de problemen op te lossen.

Verkiezingen

De stroomstoring ontregelt het dagelijkse leven in Zuid-Amerika op grote schaal. Inwoners van delen van Argentinië zouden vandaag naar de stembus gaan voor de lokale verkiezingen. Het is niet duidelijk of die nog doorgang zullen vinden.

,,Enorme black-out in Argentinië”, kopt een Argentijns persbureau. ,,De stad, de provincie van Buenos Aires en Santa Fe zijn in het donker achtergelaten.”