Ricardo Floris dicht bij PR tijdens eerste Halve Marathon Maastricht Mooiste

Print
Ricardo Floris dicht bij PR tijdens eerste Halve Marathon Maastricht Mooiste

Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Maastricht / Itteren -

Ricardo Floris (29) was zondag oppermachtig tijdens de eerste Halve Marathon bij Maastrichts Mooiste.

De Maastrichtenaar was met afstand de snelste van de ruim 2000 deelnemers op de 21.1 km en zegevierde in een tijd van 1.09.10 uur. Zijn plaatsgenoten Guy Maas (115.10) en Didier Frambach (1.15.45) finishten als respectievelijk tweede en derde. Venatis Berk was in een tijd van 1 uur 30.50 minuten de snelste vrouw in Maastricht.

De in bloedvorm verkeren Ricardo Floris nam vanaf de start de koppositie en lag halverwege zelfs op PR-koers. Verrassend. Ook voor hemzelf. “Vooraf was het niet mijn bedoeling om hier op recordjacht te gaan, ik wilde enkel winnen in Maastricht. Maar op het moment dat ik halvewege mijn tijd zag dacht ik: ‘ik zou wel gek zijn als ik er nu niet vol voor ga!.”

Recordjacht

Rond km zestien zag Floris zijn recordjacht echter stranden. “De overgang van zachte ondergrond naar de bestratingsstrook rond het Gouvernement en daarna nog enkele draaipoortjes haalde alle vaart eruit. Jammer, want anders had een PR er beslist ingezeten. 1.19.20 mijn vierde snelste tijd op de halve marathon is wat betreft een vingerwijzing. Het was met uitzondering van die 2 km dan ook een perfect parcours hier. Voor een eerste halve marathon was ook alles top georganiseerd, alles klopte. Alle lof voor de organisatie dus. Als ze erin slagen om voor komend jaar ook nog die 2 km aan te passen ligt er een supersnel parcours dat ongetwijfeld ook aantrekkelijk is voor toplopers. En als die komen wordt Maastricht Mooiste ook voor mij persoonlijk nog aantrekkelijker. Er is immers niks mooier dan na een felle strijd winnen.”