Peuter belandt in ondergrondse afvalcontainer, traumaheli opgeroepen

Print
Peuter belandt in ondergrondse afvalcontainer, traumaheli opgeroepen

Het kind belandde mogelijk tijdens het spelen in de afvalbak. Afbeelding: Timo Bouman/Persbureau Heitink

In Arnhem is zondagmiddag een jong kind, mogelijk tijdens het spelen, in een ondergrondse afvalcontainer terechtgekomen.

De meldkamer van 112 kreeg rond 14.15 uur de melding binnen dat er onder de grond een kind vast zat in een container op de Wormerveerstraat. Naast de brandweer werd er ook gelijk een traumahelikopter gestuurd.

De brandweer wist het kind snel te bevrijden en het slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens buurtbewoners gaat het om een meisje van 1 jaar en 3 maanden oud, over de ernst van de verwondingen is niets bekend.

Volgens een wijkagent is het meisje door een ander kind in de afvalcontainer gestopt.

Twee jaar geleden, begin september 2017, gebeurde hetzelfde aan de Scheepvaart in Arnhem. Toen viel de destijds 5-jarige Milan in een ondergrondse container. Hij kwam met de schrik vrij.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen