1e/2e klasse

Dames SSS’18 nemen voorbeeld aan Oranje Leeuwinnen

Print
Dames SSS’18 nemen voorbeeld aan Oranje Leeuwinnen

De SSS-dames konden gisteren de feestvreugde loslaten. Afbeelding: Loraine Bodewes

Overloon -

Na een geslaagd en motiverend teamuitje in Frankrijk, wisten de Overloonse dames wat hen te doen stond. Wat Oranje kan, dat kan SSS’18 ook. Bavel werd met 3-1 aan de kant gezet.

Onder luid gejoel en begeleid door gele rookfakkels en trommels loopt het zojuist gepromoveerde dameselftal door de erehaag van de meegereisde en tevens naar de eerste klasse gepromoveerde herenteam van SSS’18. Wat de heren kunnen, kunnen de vrouwen ook, moeten ze gedacht hebben.

Maar de heren zijn niet de enige inspiratiebron geweest, weet scheidend trainer Frank Brands te melden: „De meiden zijn vanochtend in alle vroegte vanuit Frankrijk hier naartoe komen tuffen.”

Leeuwinnen-waardig

Frankrijk? Ja, dat leest u goed. Valenciennes, om precies te zijn. Maker van de openingstreffer, Rian Eickmans legt uit: „We hadden afgelopen week een teamuitje bij het WK voor vrouwen, waar we zaterdag gekeken hebben naar de wedstrijd Nederland - Kameroen. We dachten, als zij met 3-1 kunnen winnen, kunnen wij dat ook.”

En zo geschiedde, al was er wel een verschil: „Zij speelden niet zo goed als wij”, knipoogt Eickmans.

Matchwinnaar Isabel Hengst sluit zich hierbij lachend aan: „Wij hebben vandaag wel beter voetbal laten zien dan Oranje zaterdag.” Naast een Leeuwinnen-waardige steekpass die leidde tot de openingstreffer, was de toverende regisseur op het Overloonse middenveld ook goed voor de beslissende 2-1 en de 3-1.

Scheurtje in de enkel

Als het laatste fluitsignaal dan eindelijk heeft geklonken, heerst er vooral opluchting bij de dames. „Ik ben blij. Blij dat het afgelopen is”, bekent Eickmans die vorige week nog geblesseerd uitviel door een scheurtje in de enkel. Toch stond ze gewoon in de basis: „Als je het hele seizoen hebt gespeeld en belangrijk bent geweest, wil je zo’n laatste, beslissende wedstrijd niet missen.”

Of het verantwoord was? „Achteraf gezien, viel het gelukkig wel mee.” Misschien is dat de adrenaline die spreekt. „Die pijn komt morgen vast wel.”

Mooi feestje

Al zal dat waarschijnlijk gelden voor het hele team, dat eerder niet volop kon meedelen in de Oranjevreugde. „We hebben ons zaterdagavond in Frankrijk heel erg ingehouden, omdat we vandaag (zondag red.) nog moesten spelen”, verklaart Hengst. Aangezien het seizoen na deze terechte winst nu definitief voorbij is, staat niets meer in de weg voor een mooi feestje: „Dat zullen we vanavond wel eventjes dubbel en dwars inhalen, ja.”