3e/4e klasse

Fikse katers voor voetballers GFC’33 na mislopen promotie

Print
Fikse katers voor voetballers GFC’33 na mislopen promotie

Wouter van Denzen baalt na het mislopen van promotie. Afbeelding: Lé Giesen

Heijen / Grubbenvorst -

GFC’33 blijft in de vierde klasse. De ploeg van hoofdtrainer René Peters kwam nog op voorsprong in de finale tegen Estria, maar ging uiteindelijk met 3-1 onderuit in Heijen

Wouter van Denzen en Willem van den Aarssen. Dat zijn toch de belangrijkste spelers van GFC’33. De nacompetitiefinale in Heijen staat op het punt van beginnen als Van Aarssen aangeeft dat het niet gaat. Niet fit genoeg om te spelen. Een fikse streep door de rekening.

Zonder Van Aarssen lijkt GFC aan een onhaalbare strijd te beginnen. Estria is veel sterker en het openingsdoelpunt lijkt een kwestie van tijd. Al helemaal als de ploeg uit Escharen na een half uur spelen een strafschop krijgt.

Misser vanaf elf meter

Ivo Rossen, oud-prof van onder meer NEC en FC Eindhoven schaart zich achter de bal. Voor de speler/trainer van Estria moet dit een koud kunstje zijn, maar wie herinnert zich nog de misser van David Beckham tijdens de kwartfinale van het EK 2004 in Portugal tegen het gastland zelf? Of Chelsea-verdediger John Terry die op het gras van Moskou uitgleed vanaf elf meter, miste en zo tot zijn grote verdriet de Champions League-eindzege van Manchester United inleidde?

Ivo Rossen plaatst zich in deze categorie missers als hij vanaf elf meter de bal totaal verkeerd raakt, naar de grond gaat en de bal over ziet vliegen.

Op rozen

Het duel kantelt ietwat en op slag van rust krijgt GFC twee geweldige mogelijkheden. Na rust opnieuw, maar het ego van Jasper van de Weegen zit hem in weg. In plaats van de bal terug te leggen besluit hij uit een onmogelijke hoek Estria-doelman Jan Versteegen te willen passeren. Zoals gezegd, onmogelijk.

Toch is er even later reden tot juichen als Bas van Beckhoven de 1-0 binnenschuift. GFC zit op rozen.

Bittere nasmaak

„Ik dacht dat we Estria op de knieën hadden. Ze leken verslagen, maar ze knokten zich geweldig terug”, zegt GFC-coach René Peters nadat Estria alsnog overtuigend heeft gewonnen met 3-1. Zijn blik is vol teleurstelling na afloop. In zijn hand klemt hij een blikje bier om de kater weg te spoelen. Die zal een dag later twee keer zo hard terugkomen.

„Het mocht niet zo wezen. Erg jammer. Dat Willem vlak voor het begin uitviel met een blessure was een enorme domper. Daarnaast moesten we in de wedstrijd nog twee keer noodgedwongen wisselen. Dat heeft ons zeker ook parten gespeeld”, zegt Peeters terwijl hij nog een slok neemt van zijn bier. Met een hele bittere nasmaak.