Promotie voor Geleen Zuid, voetballers SVN krijgen herkansing

Print
Promotie voor Geleen Zuid, voetballers SVN krijgen herkansing

Keeper Maikel Schuffelen is net te laat voor een goede pose op de foto. FC Geleen Zuid na tien jaar afwezigheid terug in de tweede klasse. Afbeelding: mitchell giebels

hoensbroek / Geleen / Landgraaf -

FC Geleen Zuid heeft zondag in de finale van de nacompetitie SVN/BtB Consutancy met 2-1 verslagen. Daardoor keert de Geleense brigade na tien jaar derde klasse terug naar de tweede.

Dolle vreugde na afloop. De talrijk meegekomen toeschouwers uit Geleen stormden het veld op om hun helden te feliciteren. Luidkeels zingend en joelend vlogen zij de spelers om de nek. Hun ondersteuning had geholpen. Zij waren gedurende de gehele wedstrijd, op de tribune en langs het veld, volop in de meerderheid ten opzichte van de aanhang uit Nieuwenhagen.

Ze leefden volop mee met wat er op het veld gebeurde. Een bedankje van de spelers aan het adres van de fans was dan ook meer dan terecht.

Strand in Turkije

Martijn Lemmens was één van de meest gevierde Geleners op het veld. Hij schoot na twintig minuten zijn ploeg aan de leiding.

Lemmens kreeg even te veel ruimte, nam de bal met zijn linkervoet aan om deze vervolgens met de rechter feilloos achter SVN-doelman Tim Mohnen te schieten. Met die treffer kwam het tweedeklasserschap al dichterbij.

„Ik ben daarvoor ook naar Geleen Zuid teruggekeerd”, zei hij. „Ik ben daar mijn carrière begonnen en heb de laatste jaren bij GSV’28 gespeeld. Twee seizoenen geleden ben ik teruggekeerd om te promoveren. Nu ben ik door het dolle heen dat dit gelukt is. Ik ga vanavond flink feestvieren met de spelers en verheug me er al op dinsdag in Turkije aan het strand te liggen.”

Reden voor terugkeer

Ook teamgenoot Marko Jevric, die het tweede doelpunt voor zijn rekening nam, was in de wolken. „Ik ben lange tijd niet fit geweest en belandde daardoor op de bank. Na de winterstop kwam ik in de basis te staan en ik ben ontzettend gelukkig dat ik nu een belangrijke goal heb gemaakt. Dit is het mooiste moment uit mijn carrière.”

Voor Geleen Zuid-trainer Leo Beckers wordt het een kort feestje, want hij vertrekt nog dezelfde dag op vakantie naar Toscane. „Ons doel is bereikt”, zei hij. „Promotie bewerkstelligen, dat was voor mij als Gelener de reden terug te keren bij de club. Formidabel dat dit nu al gelukt is.”

Herkansing

De wedstrijd werd in de eerste helft al beslist. Het eerste kwartier had SVN het beste van het spel, maar uit de eerste de beste counter bracht Lemmens Geleen-Zuid al aan de leiding. Vijf minuten later stond het al 0-2 door de treffer van Jevric. Vlak voor de rust kwam SVN nog terug in de wedstrijd, toen Raul Erkens de achterstand verkeinde tot 1-2.

Daar bleef het bij, want in de tweede helft werd niet meer gescoord. SVN zal de teleurstelling snel een plekje moeten geven. Woensdagavond al krijgt het een herkansing. Dan mag het op neutraal terrein tegen Volkel alsnog proberen promotie te bewerkstelligen. Die extra kans heeft SVN te danken aan het terugtrekken van JVC Cuijk uit de derde divisie.