hoofd/1ste klasse

Voetbalsters Bekkerveld komen tekort en lopen promotie mis

Print
Voetbalsters Bekkerveld komen tekort en lopen promotie mis

Teleurstelling bij de voetbalvrouwen van Bekkerveld. Afbeelding: jan-paul kuit

Heerlen / Hoensbroek -

Voor de vrouwen van Bekkerveld bleek de finalewedstrijd in de strijd voor promotie naar de hoofdklasse een brug te ver. Door het tweede elftal van FC Eindhoven werd het team uit Heerlen met een 3-0 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Een blik op het wedstrijdformulier sprak boekdelen. Daar waar Eindhoven kon putten uit een selectie van zeventien speelsters, moest Bekkerveld het doen met dertien. Niet alleen getalsmatig, maar ook voetballend was vooral het ontbreken van middenveldster Sharona Demandt, die uitgerekend dit weekend in Amerika vertoeft een fikse aderlating.

Hele belevenis

„We zijn misschien voetballend wel wat minder, maar in ons team zijn er diverse speelsters die hun goaltje meepikken”, zei trainer John Breemer voorafgaand aan de wedstrijd nog hoopvol. „Het zou natuurlijk mooi zijn als we promoveren naar de hoofdklasse, maar het mogen meemaken van dit soort wedstrijden is ook al een hele belevenis voor onze voor het grootste gedeelte jonge speelsters.”

Eén daarvan is dochter van de trainer Alysia Breemer. Zij is er bepaald niet rouwig om dat haar vader na dit seizoen stopt als haar trainer. „Ik heb er wel moeite mee dat het thuis altijd over voetbal gaat. Ik heb ook het gevoel dat ik wat vrijer voetbal bij een andere trainer.”

Omsingeling

Vrij voetballen zat er zondag niet in. Het was het tweede vrouwenteam van de FC Eindhoven-amateurtak dat de dienst uitmaakte op het neutrale kunstgrasveld van sportpark De Wolfsberg te Herten.

Voortdurend was daar de omsingeling en werd Bekkerveld gedwongen tot tegenhouden. Pogingen eruit te komen werden al in de kiem gemoord en ook diepe ballen leverden geen resultaat op, omdat voorwaartsen Shirley Kocacinar en Raisa Leenders niet opgewassen waren tegen het sprintvermogen van hun directe tegenstanders.

Capituleren

Door al die factoren kon keeper Britt Verhees uitgroeien tot een sta- in-de-weg bij de vele mogelijkheden die zich voordeden voor Eindhoven. Ook toen ze oog in oog kwam te staan met een doorgebroken speler, kwam ze als winnaar uit de bus.

Het was al diep in de tweede helft toen Verhees uiteindelijk toch moest capituleren. Door twee doelpunten van Felice van Duijnhoven en één van Jette van Vlerken viel het doek voor het moegestreden Bekkerveld. Wat restte, was de pijn van het verlies, maar toch ook enige trots. Bekkerveld kan terugkijken op een geslaagd seizoen.