3de/4de klasse

Voetballers Spaubeek en RKVB mogen beiden juichen na finale

Print
Voetballers Spaubeek en RKVB mogen beiden juichen na finale

Afbeelding: Getty Images

maasbracht / Spaubeek / Baexem -

Spaubeek blijft behouden voor de derde klasse na de 0-1 winst bij RKVB, dat na lang wachten te horen kreeg dat het eveneens niet degradeert uit de derde klasse.

Er was nogal wat verwarring in het kamp van RKVB. Vlak na de verloren finale tegen Spaubeek leek de ploeg van trainer Arno Derrez zich neer te leggen bij degradatie naar de vierde klasse.

Maar omdat JVC Cuijk zich voor volgend seizoen teruggetrokken heeft uit de derde divisie, komt er ook in de derde klasse een extra plek vrij. Die wordt ingenomen door de beste verliezend finalist in de nacompetitie. Omdat RKVB daarin de meeste punten pakte én het beste doelsaldo had, blijft de ploeg in de derde klasse.

In verdiept

Derrez kon het zondagavond nog niet geloven. „Ik kreeg een bericht van één van onze spelers dat we ons toch gehandhaafd hebben. Ik heb me er van tevoren in verdiept en ik dacht dat de twee beste verliezende finalisten in een onderling duel uit zouden maken wie volgend jaar in de derde klasse gaat spelen. Maar dit is natuurlijk helemaal prima.”

Pover veldspel

Van zowel RKVB als Spaubeek stonden er veel supporters langs de zijlijn in Maasbracht. Op sportpark Mortelskoel waren de teams in de eerste helft gelijkwaardig, maar waren de grootste kansen voor Spaubeek. Daan Wauben schoot echter op de lat en Tjeerd Ouwehand kopte van dichtbij over.

In de tweede helft werd het veldspel steeds slechter. Spaubeek creëerde nog wel wat mogelijkheden, maar aan de kant van RKVB was het uiterst pover. Het duel leek op een verlenging af te gaan, maar acht minuten voor tijd kopte invaller Cas Jansen de bevrijdende 0-1 tegen de touwen voor Spaubeek.

Op karakter

Spaubeek-trainer Roger Wijns was in zijn nopjes met het lijfsbehoud. „Het team heeft het hele seizoen op karakter voor de punten gevochten”, zei de winnende trainer. „Uiteindelijk loont dat. Ik kan niks anders dan complimenten geven aan het team. We gaan even een feestje vieren. Ik heb mijn vakantie naar Portugal niet voor niks een dagje uitgesteld.”