1e/2e klassepromotie

Twee rake penalty’ helpen Wilhelmina aan terugkeer eerste klasse

Print
Twee rake penalty’ helpen Wilhelmina aan terugkeer eerste klasse

Wilhelmina’08 viert de promotie naar de eerste klasse. Afbeelding: loraine bodewes

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Wilhelmina’08 heeft ‘de heen en weer’ opnieuw volop in werking gezet. De Weertenaren wonnen de finale wedstrijd voor promotie van klassengenoot RKVVO uit Veldhoven met 3-1 en keren na een jaar weer terug in de eerste klasse.

Het bleef spannend tot de allerlaatste minuut van de zeven minuten blessuretijd. RKVVO toog met alle veldspelers en keeper naar voren om alsnog de gelijkmaker te forceren. Invaller Bas van Doormalen kreeg nog wel een unieke kopkans op de gelijkmaker, maar kopte volledig vrij over. De Weertenaren hielden vervolgens knap stand.

In de laatste minuut maakte Muhamet Gashi op aangeven van Aimane M’Rabet aan alle onzekerheid een einde door de bal van dichtbij binnen te tikken: 3-1.

Killer vanaf elf meter

Na het laatste fluitsignaal werd de promotie door de Weertenaren uitbundig gevierd. Gevierde man na afloop was middenvelder Younes Didbih die zijn ploeg vlak na de rust op voorsprong had gezet door twee strafschoppen koel binnen te schieten.

„Ik heb er dit seizoen nog geen enkele gemist. Ik blijf kalm en wacht op de keeper. Ik ben van elf meter een echte killer. Ze gingen er allebei in. In de linker- en de rechterhoek. We hebben deze promotie zeker verdiend. Volgend jaar in de eerste klasse komt ons voetballend vermogen nog beter uit de verf.”

Traditionele douche

Al op het veld kreeg de nieuwbakken trainer Gerard Douven nog de bijna traditionele douche te verwerken, een bak water over zijn hoofd. Het deerde hem toch niet. De promotie was gelukt. In zijn eerste jaar in Weert bracht hij Wilhelmina’08, na de degradatie, meteen weer terug in de eerste klasse.

„In de beginfase was het even zoeken. We hadden op drie spelers na een compleet nieuwe selectie. Na de winterstop is het echt gaan draaien. We wonnen elf wedstrijden en speelden twee keer gelijk. We kwamen maar net tekort voor de titel.”

Negatieve reeks

Vanzelfsprekend was deze winst zeker niet. In competitieverband hadden de Weertenaren nog niet van de stugge ploeg uit Veldhoven gewonnen. Drie gelijke spelen en één nederlaag.

De twee strafschoppen vlak na de rust zetten Wilhelmina in dit promotieduel op het juiste spoor.

Al vier keer werd de opstap naar de eerste klasse gemaakt. In 05/06 promoveerden de Weertenaren ook via de nacompetitie. In 13/14 werden ze zelfs kampioen. En dat huzarenstukje flikten ze weer in 16/17.

En dit seizoen dus opnieuw via de nacompetitie. Maar het verblijf duurde voorheen telkens maar één seizoen. De selectie blijft nagenoeg intact. Die mag nu die negatieve reeks proberen te doorbreken.