SV Blerick voorkomt voetbal-ramp met moeizame zege op Laar

Print
SV Blerick voorkomt voetbal-ramp met moeizame zege op Laar

Voetbal Blerick - SV Laar Blerick blij met de overwinning Afbeelding: Jeroen Kuit

helden / Blerick / Laar -

SV Blerick heeft een ‘sportieve ramp’ voorkomen. In de finale van de nacompetitie voor lijfsbehoud wonnen de withemden met 3-1 van SV Laar. Gemakkelijk ging het niet: pas in de negentigste minuut viel de definitieve beslissing door een goal van A-junior Ibrahim Sezer.

Hoewel er voor beide ploegen een sportieve afdaling op de loer lag, was de druk op het neutrale sportpark Kerkeböske compleet verschillend. Voor Laar betekende degradatie naar de vierde klasse ‘slechts’ een terugkeer naar het niveau waarop het vijf jaar geleden nog actief was; voor Blerick stond er meer op het spel.

Sportieve ramp

In de roemruchte, 89-jarige historie van de volksclub werd er namelijk nog nooit lager dan de derde klasse gespeeld. „We gaan er niet vanuit dat het gebeurt, maar mochten we degraderen dan zou dat een sportieve ramp zijn”, liet Blerick-voorzitter Paul Lenders voor aanvang optekenen.

Ook het elftal op het veld leek zich van de ernst doordrongen. Blerick zette de Weertenaren, die dit seizoen laatste werden in de derde klasse C maar door het faillissement van Oranje Zwart Helmond toch nacompetitie mochten spelen, meteen onder druk.

Dit leidde tot kansjes voor Abderrahim Boulhri, Lennart Gerdes en Rik Gerrits. In minuut 34 was het raak, toen Boulhri een door hemzelf opgezette aanval bekroonde met een niet te missen kopdoelpunt: 1-0.

Nagelbijten

Een verdiende voorsprong, maar na het derde kwart van het duel kwam Laar toch plotseling langszij. Jochem Neijnens schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met een kleine zwabber in de lange hoek en bracht de Blerickenaren daarmee weer aan het nagelbijten: 1-1.

Vervolgens kantelden de machtsverhoudingen: Laar werd gevaarlijker en drukte Blerick terug op de eigen helft. Een Weertse voorsprong hing in de lucht, maar Dennis Meho zette Laar met beide beentjes terug op de grond. De kleine, aalvlugge aanvaller van Blerick maakte een fraaie individuele actie en schoot de bal daarna overtuigend binnen: 2-1.

Zestienjarige verlosser

Ibrahim Sezer was op dat moment al ingevallen. De pas zestienjarige A-junior maakte vorige week al een belangrijke treffer en hoopte dat kunstje nogmaals te kunnen flikken. En ja hoor: nadat Mike Wouters namens de tegenstander op de onderkant van de lat had gekopt, was hij na een uitgespeelde Blerickse counter wél succesvol.

Hij schoot door de benen van de laatste man, zag de bal over de lijn hobbelen en trok zijn shirt al juichend uit voordat hij zich liet bedelven door zijn uitzinnige teamgenoten. De gele kaart bleef hem bespaard. Maar belangrijker nog: door zijn treffer werd een sportieve ramp definitief afgewend.