3de/4de klasse

Promovendus Jekerdal neemt penalty’s beter dan voetballers LVC

Print
Promovendus Jekerdal neemt penalty’s beter dan voetballers LVC

Al gepromoveerd won Jekerdal ook de penaltyreeks. Afbeelding: annemiek mommers

valkenburg / Maastricht / Itteren / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Na zes seizoenen afwezigheid keert Sportclub Jekerdal terug in de derde klasse. De ploeg uit Maastricht was eigenlijk al na de reguliere speeltijd (1-1) gepromoveerd, maar namen desondanks ook de strafschoppen beter dan Rood Groen LVC’01.

In de slotfase van de wedstrijd was het Yannick Frijns van Rood Groen LVC’01 die de 1-1 bij de tweede paal binnenliep en zorgde voor een verlenging op het neutrale Sportpark Oost in Valkenburg.

Grote vreugde langs de kant bij Rood Groen, maar de teleurstelling die je zou verwachten bij Jekerdal-trainer Paul Coenen was er vreemd genoeg niet. Door het wegvallen van JVC Cuijk in de derde divisie mag het KNVB-district Zuid II de extra plaatsen in de eerste klasse en lager opvullen.

Geen nut

Concreet betekende dat, dat één van de vier verliezende finalisten in de nacompetitie voor plekken in de derde klasse de gelukkige zou zijn. De KNVB keek daarvoor naar de resultaten van al die verliezend finalisten in de hele nacompetitie (eerste ronde, tweede ronde en finale), verlengingen en strafschoppenseries niet meegerekend.

Het team met het meeste punten plaatst zich voor de derde klasse. Door de gelijke stand na negentig minuten (1-1) was Jekerdal de gelukkige. De ploeg uit Maastricht was bij het ingaan van de verlenging dus al gepromoveerd. Vandaar de vreemde reactie op de bank bij Jekerdal na de late tegentreffer.

Na even logisch nadenken kwam Rood Groen erachter dat de verlenging in feite geen nut had voor Jekerdal, want zij waren immers al gepromoveerd. Zou Jekerdal de fusieclub uit Lemiers-Vaals ook een promotie gunnen?

Naast

Nee, de Maastrichtenaren besloten het niet cadeau te geven en wilden de finale per se winnen. Bij de penaltyserie werd het dan ook niet op een akkoordje gegooid en gold voor Rood Groen dus dat het de penalty’s simpelweg beter moes nemen, wilde het Jekerdal achterna naar de derde klasse. Aanvoerder Jelle Teheux had de winnende op zijn schoen, maar schoot naast. Dankzij het ABBA-systeem kwam Jekerdal weer op voorsprong en uiteindelijk miste Nigel Bougard de beslissende strafschop.

Coenen toonde zich na afloop geëmotioneerd. „Na jaren onderin te hebben geploeterd, is het ons eindelijk gelukt om te promoveren.”