Schippers naast podium op 100 meter in Rabat

Print
Schippers naast podium op 100 meter in Rabat

Dafne Schippers wist deze week wel de Diamond League-wedstrijd (200 meter) in Oslo te winnen. Afbeelding: AP

Dafne Schippers is er zondag in Rabat niet in geslaagd op het podium te eindigen op de 100 meter.

De Utrechtse zette bij de wedstrijd die deel uitmaakt van de Diamond League een tijd neer van 11,32 seconden. Daarmee werd Schippers vijfde.

De zege ging naar de Nigeriaanse Blessing Okagbare in 11,05, voor de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou (11,09) en de Canadese Crystal Emmanuel (11,30). De Nederlandse Jamile Samuel moest met de achtste plek (11,40) genoegen nemen.

Schippers, die eerder deze week in Oslo de 200 meter op haar naam schreef, heeft 11,06 seconden achter haar naam staan als beste tijd dit seizoen.

Lisanne de Witte eindigde zondag in Rabat in 51,53 seconden als zesde op de 400 meter. Dat was haar beste prestatie van dit seizoen. Madiea Ghafoor klokte 52,92 en werd laatste.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen