Politie vindt zwangere vrouw, 5 kinderen ingeklemd tussen autobanden in vrachtwagen

Print
Politie vindt zwangere vrouw, 5 kinderen ingeklemd tussen autobanden in vrachtwagen

De vluchtelingen zaten verborgen achter autobanden. Afbeelding: Politie

Verstopt in een piepkleine, bloedhete ruimte tussen de autobanden, troffen de politie en Koninklijke Marechaussee (KMar) zondagmiddag 18 vluchtelingen aan in een kleine vrachtwagen.

Onder hen waren vijf kinderen. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden waarin ze zich bevonden, verkeerden zij allen in goede gezondheid.

Zondagochtend ontving de KMar een tip over mogelijke vreemdelingen in een vrachtwagen, die onderweg was vanuit Hoek van Holland naar Engeland. Tussen de lading vonden agenten zeven mannen, zes vrouwen en vijf kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar, allen afkomstig uit India. Een van de vrouwen was zwanger. De groep is overgedragen aan de Afdelingen Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) . De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Toename

Het aantal inklimmers dat wordt aangetroffen door de politie en de KMar in het Rotterdamse havengebied blijft stijgen. Begin juni werd een uitgebreide controle gehouden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen