Stroom bijna volledig terug in Zuid-Amerika

Print
Stroom bijna volledig terug in Zuid-Amerika

Uruguayaanse vrouw in Montevideo in de weer met kaarsjes na stroomstoring. Afbeelding: AD/AFP

De stroom in Argentinië, Uruguay en Paraguay is bijna volledig terug na een grote stroomstoring. In Argentinië is in 90 procent van het land weer stroom. Uruguay en Paraguay hebben in het hele land weer elektriciteit.

De Argentijnse president Mauricio Macri laat weten dat de oorzaak nog niet bekend is. De minister van Energie, Gustavo Lopetegui, zei dat het begon met een systeemfout die vaak voorkomt, maar dat een daaropvolgende kettingreactie voor „totale chaos zorgde”. Onderzoeksresultaten zijn volgens Lopetegui op zijn vroegst over tien dagen beschikbaar.

De storing viel samen met verkiezingen in meerdere Argentijnse staten. Daar moesten kiezers bij kaarslicht hun stem uitbrengen of de lampjes van mobiele telefoons gebruiken, berichten lokale media.

Lees ook: Argentinië kondigt groot onderzoek aan naar stroomstoring zonder weerga

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen