Overschrijdingen late vluchten Maastricht Aachen Airport vaak door Corendon

Print
Overschrijdingen late vluchten Maastricht Aachen Airport vaak door Corendon

Vaak overschrijdingen door Corendon Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht-Airport / Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Meerssen -

Vliegtuigen van Corendon landen vaak later dan 23.00 uur op Maastricht Aachen Airport. Dat blijkt uit cijfers van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) over 2018. Van de 57 later starts en landingen was er slechts één ten onrechte. Daarvoor krijgt MAA een dwangsom opgelegd.

Maastricht Aachen Airport heeft in 2018 één keer ten onrechte een start van een vliegtuig na 23.00 uur toegestaan. Omdat de luchthaven in 2017 al een keer een waarschuwing kreeg voor eenzelfde overtreding, legt de ILT nu een dwangsom op. Dat maakte de ILT maandag bekend in de Handhavingsrapportage MAA 2018.

Geluidshinder

Op Maastricht Aachen Airport mogen geen starts en landingen plaatsvinden tussen 23.00 en 6.00 uur, om de geluidshinder voor omwonenden te beperken. Toch vonden in 2018 41 landingen en 16 starts plaats tijdens deze uren. In 56 gevallen was er een geldige reden zoals een technische storing of extreme weersomstandigheden.

Stijging

Tussen 2010 en 2016 nam het aantal starts en landingen tussen 23.00 en 6.00 uur vanaf MAA af. Echter vanaf 2017 is er sprake van een sterke stijging van het aantal vliegbewegingen buiten de openingstijden. Deze tendens zette zich voort in 2018. Volgens de ILT komt dit vooral omdat steeds meer dagvluchten verschuiven naar de avond.

Corendon

Opvallend is dat 37 van de 57 vluchten na 23.00 uur Corendon-vluchten zijn. MAA wil daar iets aan doen en is in overleg met de maatschappij om de aankomsttijden in de avond zo veel mogelijk te vervroegen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen