Rolstoelvriendelijk familiepad geopend in Leudal

Print
Rolstoelvriendelijk familiepad geopend in Leudal

De officiële opening van het Elisabethpad. Afbeelding: Gemeente Leudal

Heythuysen / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem -

Het Elisabethpad, een rolstoelvriendelijk familiepad voor jong en oud, is afgelopen zondag officieel geopend door gedeputeerde Mackus en burgemeester Arno Verhoeven. Met de komst van het Elisabethpad is de gemeente Leudal een nieuwe wandelroute rijker.

Het pad is een initiatief van IVN Roermond e.o. en is gerealiseerd in een samenwerkingsverband tussen IVN, Gemeente Leudal, Stichting Land van Horne en Staatsbosbeheer. Het wandelpad vormt een verbinding tussen natuur en cultuur. Ook de oude verbinding tussen de Elisabeth-molen en het voormalige klooster wordt door dit pad hersteld. Het pad loopt onder meer door de tuin van het voormalige klooster St. Elisabethsdal, nu Zorgcentrum St. Elisabeth, deel uitmakend van Zorginstelling Land van Horne. Een poort geeft toegang tot de kloostertuin. In de route is ook een veilige oversteek opgenomen en een verbinding vanuit de kloostertuin richting de heide.

Langs het wandelpad zijn twee gedichtenzuilen geplaatst. In februari zijn de inwoners van Leudal uitgenodigd om een gedicht in te sturen met de kans dat een gedicht op een van de zuilen ‘vereeuwigd’ zou worden. De twee uitverkozen gedichten zijn tijdens de feestelijke opening bekend gemaakt. De gedichten van Antoinette Vossen en Marjan Kilkens komen op de gedichtenzuil te staan. Ook de jongste deelnemer aan de wedstrijd, Thijmen Meerts (9 jaar), is tijdens de opening in het zonnetje gezet.