‘Autoverzekering jongeren twee keer zo duur’

Print
‘Autoverzekering jongeren twee keer zo duur’

Afbeelding: ANP XTRA

Jongeren zijn bijna twee keer zo veel kwijt aan een autoverzekering als de gemiddelde Nederlandse automobilist.

Volgens vergelijkingssite Geld.nl komt dit omdat beginnende bestuurders weinig of geen schadevrije jaren hebben opgebouwd. Bij weinig ervaring op de weg is de kans op schade groter, is de gedachte hierachter.

Lees ook: Vakantiegangers opgelet: in deze landen mag je echt niks drinken als je gaat rijden

Uit gegevens van 25.000 respondenten die op de website een vergelijking maakten, maakt Geld.nl op dat automobilisten tot 21 jaar gemiddeld 2007 euro per jaar aan premie betalen. Het gemiddelde over alle bestuurders ligt op 944 euro per jaar. Automobilisten tussen de 21 en 25 jaar zijn iets goedkoper uit dan de allerjongsten, aldus Geld.nl. Zij betalen door de bank genomen 1371 euro per jaar aan premie voor hun autoverzekering. Vanaf 25 jaar betalen automobilisten met gemiddeld 928 euro per jaar veel minder premie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen