Stockholm

Kledingketen H&M ziet omzet groeien

Print
Kledingketen H&M ziet omzet groeien

H&M opende vorig jaar aan de Roermondse Varkensmarkt zijn nieuwe filiaal. Bij de verbouwing van het pand zijn historische elementen van het gebouw zichtbaar gemaakt. Afbeelding: jan-paul kuit

Het Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet behaald. In het eind mei afgesloten tweede kwartaal steeg de omzet met 11 procent tot 57,5 miljard kroon, omgerekend 5,4 miljard euro.

Het was het vijfde kwartaal op rij met omzetgroei voor de kledingverkoper. Op basis van constante wisselkoersen nam de omzet met 6 procent toe. H&M zegt dat de transformatie van de onderneming op koers ligt. Daarbij is het bedrijf bezig zijn distributienetwerk opnieuw in te richten met investeringen in online, terwijl overtollige voorraden worden weggewerkt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen