Rechtbank gewraakt in moordzaak Ömer Köksal

Print
Rechtbank gewraakt in moordzaak Ömer Köksal

Ömer Köksal werd op 1 november 2017 doodgeschoten op de Nieuwborgstraat in Blerick. Afbeelding: Laurens Eggen

Blerick / Roermond -

De rechtbank die maandag de moord op Ömer Köksal uit Blerick behandelt, is gewraakt door de advocaat van verdachte Jonathan B. (23). De behandeling van de rechtszaak is als gevolg daarvan uitgesteld.

Advocaat Rob Nelisse wil dat de drie rechters die de zaak behandelen worden vervangen omdat zij een verhoor van een getuige niet willen afspelen in de rechtszaal. Volgens Nelisse heeft de getuige andere dingen gezegd dan er op papier staan.

De rechtbank heeft de behandeling van de moordzaak als gevolg van het wrakingsverzoek stilgelegd. Een wrakingskamer moet bepalen of de rechters door mogen gaan met behandeling van de rechtszaak. Wanneer die wrakingskamer dit kan doen, is nog onduidelijk. Vrijdag is een nieuwe zittingsdag in de Köksal-zaak gepland. De rechtbank hoopt dat de rechtszaak dan verder gaat.

Lees ook: Reconstructie: Ömer en de fatale ruzie

Spijt

Jonathan B. staat samen met Gianni Q. (21) terecht voor de moord op de destijds 22-jarige Köksal. Hij werd op 1 november 2017 doodgeschoten op de Nieuwborgstraat in Blerick. Q. herhaalde maandag in de rechtszaal dat hij de fatale schoten op Köksal loste.

Q. legde eerder al een bekentenis af bij de politie. In de rechtbank zei hij, met haperende stem, dat de dood van Köksal niet had mogen plaatsvinden. ,,Er is veel schade geleden, vooral in de familie van het slachtoffer”, zei Q. ,,Ze hebben iemand verloren. Wat zij voelen, kan ik niet voelen. Daarom heb ik enorm veel spijt. Het was een jonge jongen met een grote toekomst voor zich.”

De uit Amsterdam afkomstige Q. zei dat hij in paniek schoten op Köksal loste. „Door wat er allemaal daarvoor gebeurde: ik kwam in een vechtpartij terecht, probeerde weg te komen, werd onderschept en bedreigd. Daarna rende ik weg en kwamen Köksal en anderen weer terug.” De verdachte zei dat hij op de benen van Köksal richtte. Hij werd uiteindelijk vier keer in hoger gesitueerde lichaamsdelen geraakt.

Q. staat maandagmiddag nog wel terecht voor een overval op een woning in Roermond. Die vond een paar dagen voor de moord op Köksal plaats. Luciano P. uit Tegelen werd vorig jaar al tot vier jaar cel veroordeeld voor deze overval.

Lees ook: Familie doodgeschoten Ömer: ‘Onze lieve zoon raakte verwikkeld in ruzie van anderen’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee