Aangifte tegen oud-bestuursleden pedoclub Martijn

Print
Aangifte tegen oud-bestuursleden pedoclub Martijn

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/ANP XTRA

Oud-bestuursleden van de verboden pedofielenvereniging Martijn zijn weer volop actief op internet. Ze beheren verschillende websites waarop ze pedofilie verheerlijken en filmpjes plaatsen van jonge kinderen. De stichting Strijd tegen Misbruik heeft maandag aangifte gedaan.

De Hoge Raad verbood in 2014 Martijn, omdat de vereniging ‘de gevaren van seksueel contact met jonge kinderen bagatelliseert, dergelijke contacten zelfs verheerlijkt en haar opvattingen ook propageert’.

,,Seksueel contact van volwassenen met jonge kinderen is naar de in Nederland levende maatschappelijke opvattingen echter een daadwerkelijke en ernstige aantasting van de lichamelijke en seksuele integriteit van het kind, dat daardoor grote en blijvende psychische schade kan oplopen’’, aldus de Hoge Raad in het arrest.

Ook de politieke partij PNVD, die de drijvende krachten Marthijn Uittenboogaard, Norbert de Jonge en Ad van den Berg hadden opgericht, werd opgeheven nadat het de kiesdrempel voor deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen niet haalde. De partij wilde de leeftijd waarop kinderen seks mogen hebben verlagen.

Mailinglijst

De bestuursleden verdwenen in de anonimiteit. Maar inmiddels zijn Uittenbogaard en De Jonge weer op diverse sites actief. Uittenboogaard heeft verschillende websites waarop pedofilie aangemoedigd wordt. Onlangs lanceerde hij een mailinglijst voor pedofielen. Volgens de pedo-voorman zijn voor de lijst ,,mensen welkom die het ermee eens zijn dat seks tussen volwassenen en kinderen legaal zou moeten zijn.’’

De privacy is gewaarborgd, verzekert Uittenbogaard. Namen, mailadressen en IP-adressen zijn afgeschermd.

Norbert de Jonge runt een online video platform. Daarop staan onder meer interviews met Uittenboogaard, ‘deskundigen’ over pedofilie, en video’s met schaars geklede kinderen de zwemmen, dansen of zoenen met hun ouders.

‘Schokkend’

Marcel Jeninga van de stichting Strijd tegen Misbruik vindt het ‘schokkend’ dat de oud-bestuursleden van Martijn via andere kanalen nog openlijk pedofilie verheerlijken, aanzetten tot een misdrijf en anderen stimuleren kinderen te misbruiken. ,,Ze gaan gewoon door met wat ze bij de vereniging Martijn deden. Na het verbod van de vereniging zou justitie ze nauwlettend in de gaten houden, maar dat gebeurt dus niet.’’

Jeninga strijdt met zijn stichting ook tegen het pedofielenhandboek dat op internet circuleert. Hij vermoedt dat de oud-bestuursleden van Martijn ook achter het handboek zitten en achter het anonieme twitteraccount van het Kinderbevrijdingsfront.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen