Basisschool Sint Ursula wint duurzaamheidswedstrijd Kerkrade

Print
Basisschool Sint Ursula wint duurzaamheidswedstrijd Kerkrade

Wethouder Dion Schneider met leerlingen en leerkrachten van de winnende basisschool St. Ursula Afbeelding: Jo Pöttgens

Kerkrade / Eygelshoven -

Groep 8 van de basisschool St. Ursula is winnaar geworden van de zevende editie van het project ‘Kerkrade, jouw duurzame toekomst’

Sinds zeven jaar krijgen kinderen van groep 7 en 8 van de Kerkraadse basisscholen lessen over duurzaamheid. Aan de lessen is een spelelement toegevoegd in de vorm van opdrachten die de klassen uitvoeren. Basisschool Sint Ursula werd de winnaar omdat ieder kind zijn eigen invulling aan de eindpresentatie had gegeven. Zo waren er filmpjes, liedjes, lapbooks, maquettes en presentaties gemaakt rondom het thema duurzaamheid. De Spoorzoeker werd tweede en De Steltloper derde. Uit handen van de juryvoorzitter Dion Schneider (wethouder Duurzaamheid) kregen de winnaars respectievelijk cheques van 200, 150 en 100 euro aangeboden. Deze mogen ze naar eigen inzicht besteden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen