Zeg het maar… Myrthe Mordant

Print
Zeg het maar… Myrthe Mordant

Myrthe Mordant. Afbeelding: Volupia

Heerlen / Hoensbroek -

De Heerlense studentenvereniging Volupia zet zich een maand lang in voor het goede doel: Stichting Nienoo. Bestuurslid Myrthe Mordant (22) vertelt hoe ze geld ophalen.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een hele maand in actie te komen voor het goede doel?

„Tijdens een bestuursvergadering kwam naar boven dat we ons hard wilden maken voor een goed doel. De leden reageerden daar zo enthousiast op dat het is uitgemond in een hele maand actie.”

Hoe zijn jullie uitgekomen bij Stichting Nienoo?

„We zochten een lokaal doel die zich inzet voor jongeren. Via Facebook hebben we vervolgens een poll gehouden waar leden konden stemmen op de doelen die we gekozen hadden. Dat is Nienoo geworden. Deze stichting verzorgt jaarlijks een uitstapje en een sinterklaasfeest voor kinderen die onder de armoedegrens leven.”

Wat doen jullie zoal om geld op te halen?

„Iedere dinsdag en donderdag bakken we wafels op Hogeschool Zuyd. We bakken de wafels zelf en ze kosten 1 euro zonder en 1,50 euro met slagroom. Dat loopt boven verwachting goed.”

Hoeveel hebben jullie tot nu toe opgehaald?

„We zitten nu op 230 euro, maar er volgen nog drie bakdagen. Daarnaast hebben we nog een loterij voor onze leden, met prijzen gesponsord door Heerlense ondernemers. Verder maken we 27 juni een 3-gangen diner waar ook de gehele opbrengst van wordt gedoneerd en geven we 5 juli in de Nieuwe Nor een feest.”

Wat is jullie streefbedrag?

„Dat hebben we eigenlijk niet, we willen zoveel mogelijk geld ophalen. Maar stiekem hoop ik op meer dan 1000 euro.”

Kunnen geïnteresseerden zich opgeven en eventueel doneren?

„Dat kan via www.volupia.nl