Dumoulin succesvol geopereerd aan knie en op weg naar hoogtestage

Print
Dumoulin succesvol geopereerd aan knie en op weg naar hoogtestage

Tom Dumoulin Afbeelding: AD/Cor Vos

Maastricht / Itteren -

Tom Dumoulin is zondag behandeld aan zijn pijnlijke knie. De Maastrichtenaar had na zijn valpartij in de Giro nog steeds last van het gewricht en nu bleek er nog steeds een stuk grind in te zitten.

,,Eerst werd nog gedacht dat het een metaalsplinter was, maar uiteindelijk bleek het een klein stukje grind”, vertelt arts Camiel Aldershof van Team Sunweb. ,,We hebben besloten om het weg te halen, omdat het voor een kleine ontsteking zorgde.” Dumoulin heeft maandagochtend een testrit gemaakt waarop de knie goed reageerde. De renner is nu afgereisd naar Frankrijk voor een hoogtestage. ,,De signalen zijn goed”, zegt Aldershof.

Lees ook: Gaat Dumoulin de Tour halen? En zo ja, in welke conditie?

Dumoulin vertrok zaterdag vroegtijdig uit de Dauphiné, omdat hij te veel hinder ondervond van zijn blessure. ,,Natuurlijk is dit niet de ideale voorbereiding, je bent liever gezond”, vertelde ploegleider Aike Visbeek eerder. ,,Het zou vervelend zijn voor Tom als hij nu drie of vier dagen trainingskamp mist, dan wordt het krap richting die Tour. Maar voor alle duidelijkheid, zoals de zaken nu staan, komt een Tourdeelname niet in gevaar, tenzij er zich nog ontwikkelingen voordoen.’’

Lees ook: Dumoulin is momenteel een vat vol twijfels

De grootste zorgen waren vooraf of de metaalscherf, naar nu blijkt een stuk grind, voor problemen zorgde of dat het toch het kraakbeen was. ,,Dat metaal kan geen kwaad, al kan je lichaam er wel op reageren. Het grotere probleem is het kraakbeen. Ik wil natuurlijk geen kraakbeen verslijten”, vertelde Dumoulin aan het begin van de Dauphiné. ,,Maar de dokter heeft me met bijna 100 procent zekerheid kunnen vertellen dat het probleem niet in de knie zelf zit, maar waarschijnlijk dat stukje metaal is dat een beetje reageert. Hij was redelijk positief.”