Zeg het maar… Marit Schreurs

Print
Zeg het maar… Marit Schreurs

De trombonesectie van de fanfare met Marit in het midden. Afbeelding: Société St. Martin

Stein / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Veldschuur / Catsop / Meers -

Société St. Martin Fanfare de Stein zoekt zaterdag 22 juni haar muzikale grenzen op in het themaconcert Horizon. Marit Schreurs speelt in de trombonesectie.

Wanneer is de liefde voor muziek bij jou ontstaan?

„Eigenlijk ben ik er mijn hele leven al mee bezig. Het is allemaal begonnen met een cursus Muziek op schoot op de muziekschool. Op twaalfjarige leeftijd ben ik bij de fanfare beland en gestart als klarinettist om later over te stappen op saxofoon.”

Maar ook dat instrument speel je nu niet meer. Toch?

„Nee, dat klopt. Ik zocht een nieuwe muzikale uitdaging en vond deze bij de trombone. Dit instrument heeft een supermooi geluid en het klinkt ook wat harder. Dat spreekt me aan.”

Bij de fanfare waren ze ook blij met je keuze?

„Zeer zeker. Op het moment dat ik overstapte, zo’n drie jaar geleden, was er nog maar één persoon die trombone speelde. Het was eigenlijk hard nodig.”

Was het achteraf moeilijk om deze switch te maken?

„Het was wel een uitdaging. Ik kon drie instrumenten bespelen, maar daar had ik in de praktijk niet zoveel aan. Het bleek niet combineerbaar. De trombone vraagt een andere blaastechniek. Deze moest ik me eigen maken. Daarnaast verhuisde ik voor mijn studie naar Utrecht.”

Een hele klus. Ben je zelf tevreden met je keus?

„Ja, dat ben ik. De moeilijkste periode was dat ik een tijdje niet mee kon doen met de groep. De dirigent had me aangeraden de switch volledig te maken. Niet allebei de instrumenten te blijven bespelen, omdat het anders half werk zou worden.”

Het resultaat van al dat werk is volgende week te horen tijdens jullie themaconcert?

„Het harde werk van onze hele fanfare is dan te horen. Onderdeel daarvan is inderdaad een stuk dat we met de drie trombones solo spelen. Dat wordt spannend, maar vooral heel leuk.”