Inbraak in politiebusje tijdens reconstructie tramaanslag Utrecht

Print
Inbraak in politiebusje tijdens reconstructie tramaanslag Utrecht

Beeld van de aanslag op 18 maart. Afbeelding: AD/Ricardo Smit

Tijdens een reconstructie van de tramaanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht zondagochtend, is ingebroken in een bus van de Forensische Opsporing. Dat bevestigt politie Midden-Nederland.

De inbraak vond zondagochtend plaats, toen de politie voor onderzoek de aanslag van 18 maart reconstrueerde op het 24 Oktoberplein. Om de reconstructie uit te voeren, werd de weg voor langere tijd afgezet.

Een of meerdere dieven is het gelukt om tijdens deze reconstructie in te breken bij een busje van de Forensische Opsporing. Daarbij werden een politiejas- en tas buitgemaakt.

Brutaal

Een woordvoerder van de politie vindt het jammer dat het zo heeft moeten lopen. ,,Mensen hebben gebruikgemaakt van de situatie. Dat mag wel brutaal genoemd worden.’’ Hij hoopt dat omstanders iets van de inbraak hebben gezien.

Op de dag van de aanslag, 18 maart, werden ook journalisten bestolen op Kanaleneiland. Dieven gingen er toen met hun camera’s vandoor.

Maandag werd ook bekend dat het Openbaar Ministerie overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen