Deelname Raadselige Roos toegankelijker voor amateurschrijvers

Print
Deelname Raadselige Roos toegankelijker voor amateurschrijvers

De Raadselige Roos. Afbeelding: Literair Café Venray

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Amateurdichters en -prozaïsten die deel willen nemen aan de 27ste editie van de schrijfwedstrijd ‘De Raadselige Roos’, kunnen voor 1 oktober een gedicht en/of verhaal mailen aan de organisatie. Dit jaar is het thema ‘bevrijd’.

Ten opzicht van de voorgaande edities heeft de organisatie enkele wijzigingen, verbeteringen, doorgevoerd om de schrijfwedstrijd aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor meer deelnemers. De wedstrijd staat vanaf nu open voor iedereen vanaf 16 jaar en woonachtig in heel Nederland en Nederlandstalig België. Ook zijn de inschrijfkosten verlaagd van € 25,- naar € 20,- voor deelnemers van 26 jaar en ouder en naar € 10,- voor deelnemers van 16 jaar tot en met 25 jaar. Wie een gedicht én een verhaal inzendt, betaalt respectievelijk € 25,- of € 15,-.

Voorwaarden

Voorwaarde voor deelname is dat een gedicht uit minimaal 50 tot maximaal 150 woorden bestaat en een proza (verhaal) uit minimaal 500 tot maximaal 1500 woorden. Zowel een ingezonden gedicht als verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn. Een vakjury poëzie en een vakjury proza kiezen elk een eerste, tweede en derde prijswinnaar. Hun inzendingen worden opgenomen in de bundel De Raadselige Roos 2019. Beide nomineren eveneens vijf werken van dichters en verhalenschrijvers voor publicatie. Daarnaast kiest een publieksjury één winnaar in de categorie poëzie voor de Rooje Roos-prijs en nomineert zij eveneens het gedicht van vijf dichters voor publicatie in de bundel.

Bekendmaking

De feestelijke bekendmaking van de winnaars en genomineerden vindt plaats op zondag 19 januari 2020 in de foyer van de Venrayse Schouwburg. Voor de beide eerste prijswinnaars in de categorie poëzie en proza en de winnaar van De Rooje Roos-prijs, zijn er een mooie trofee, het juryrapport en een boekenbon. Voor de tweede en derde prijswinnaars in de beide categorieën zijn er het juryrapport en een boekenbon. Gedichten en verhalen kunnen tot 1 oktober gestuurd worden naar raadseligeroos@literaircafevenray.nl. Alle informatie over De Raadselige Roos is te lezen op www.literaircafevenray.nl