Oud-president Mursi van Egypte in rechtszaal overleden

Print
Oud-president Mursi van Egypte in rechtszaal overleden

Afbeelding: EPA

De afgezette Egyptische president Mohamed Mursi is dood. Hij viel volgens de staatstelevisie flauw in de rechtszaal en is vervolgens overleden.

Ingewijden bevestigen het overlijden van de 67-jarige oud-president. „Hij was voor de rechter ongeveer 20 minuten aan het woord. Daarna werd hij erg opgewonden en viel hij flauw”, zegt een bron. „Hij is daarna snel overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed.”

Mursi, die lid was van het Moslimbroederschap, was maar kort president. Hij won de verkiezingen die volgden op de val van het bewind van Hosni Mubarak en regeerde Egypte ongeveer een jaar. Het leger schoof hem in 2013 opzij na massale demonstraties tegen zijn bewind. Daarna kwam generaal Abdul Fatah al-Sisi aan de macht.

De oud-president zou in de rechtbank zijn geweest vanwege een spionagezaak. Dat had te maken met vermeende contacten met de Palestijnse Hamas-beweging. Mursi was na de staatsgreep al veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. Dat had te maken met de dood van demonstranten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen