Historie en toekomst

Herinneringen aan Wellsmeer vertoond in De Buun

Print
Herinneringen aan Wellsmeer vertoond in De Buun

Leden van de Meedenkgroep maakten zaterdag een excursie naar Wellsmeer.

Well / Afferden / Siebengewald / Bergen / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Inwoners uit de gemeente Bergen en andere belangstellenden kunnen donderdag 27 juni de presentatie over de geschiedenis van Wellsmeer bijwonen. Pieter Arends, de laatste bedrijfsleider van het gelijknamige Landgoed voorziet de bijeenkomst in MFC De Buun van commentaar.

Landgoed Wellsmeer werd in 2009 verkocht aan de Provincie Limburg. De gemeente Bergen heeft plannen om in het gebied het Energielandschap Wells Meer in te richten.

Afgelopen zaterdag maakte de Meedenkgroep in de gemeente Bergen kennis met die plannen, maar werd hen verteld over de rijke historie van het gebied. Dat gebeurde tijdens een excursie en een presentatie met historisch geluids- en beeldmateriaal die er aan voorafging. Gastspreker en gids tijdens de excursie was Pieter Arends.

De presentatie wordt nu vertoond voor belangstellenden uit de gemeente. Op donderdag 27 juni zijn er twee momenten waarop de voorstelling te zien is. In MFC De Buun is de eerste presentatie om 10.30 uur. ’s Avonds wordt de presentatie om 19.30 uur nog eens vertoond in het Historisch Café van De Buun. Entree is gratis. Beide voorstellingen worden van commentaar worden voorzien door Pieter Arends. Voor beide voorstellingen is de zaal een half uur voor aanvang open.

Voor meer informatie zie www.archiefwell.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →