Mysterieuze helikopter cirkelt al twee dagen boven Roermond

Print
Mysterieuze helikopter cirkelt al twee dagen boven Roermond

Een van de routes die de mysterieuze helikopter maandag aflegde. Afbeelding: Flighradar24.com

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Een helikopter die zondag en maandag met grote regelmaat boven Roermond cirkelde, is veel inwoners opgevallen. Erachter komen wie het was is zo eenvoudig nog niet.

Twee dagen op rij vloog met grote regelmaat een helikopter boven de bebouwde kom. Menig Roermondenaar vroeg zich dan ook af met welk doel dat gebeurde. De gemeente verwijst voor een antwoord door naar de provincie Limburg. Die gaat over de vergunningen om te mogen stijgen en landen. Een woordvoerder laat echter weten van geen vergunning te weten en kan dus ook niet vertellen wie achter de vluchten zit. De politie evenmin.

Via de site flightradar24 valt te zien dat de helikopter geregistreerd staat bij het bedrijf Delon Air in Ter Aar en opsteeg vanuit of nabij het Duitse Brüggen. Het bedrijf is echter onbereikbaar en de Duitse autoriteiten konden maandag niet aangeven of de bewuste helikopter bij hen vandaan kwam.

Helikoptervluchten boven de stad worden ook een paar dagen per jaar gehouden door de stichting Exciting Dreams. Die vluchten staan dit jaar pas gepland voor augustus. Een zoektocht op internet naar een commerciële aanbieder die twee dagen lang vluchten boven Roermond heeft verzorgd, levert niets op.

Wordt dus vervolgd.

Weet u wie de bewuste vluchten heeft uitgevoerd? Mail dan naar redactieroermond@delimburger.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen