Robert Maaskant nieuwe trainer VVV

Print
Robert Maaskant nieuwe trainer VVV

Robert Maaskant Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV gaat Robert Maaskant (50) dinsdagmiddag presenteren als nieuwe hoofdtrainer. Dat bevestigen bronnen binnen en rondom de club. Over de duur van het contract is nog niets bekend. Maaskant neemt Raymond Libregts mee als zijn assistent.

Maaskant en Libregts volgen Maurice Steijn en Jay Driessen op die zoals bekend samen naar Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten vertrekken. Het tweetal werkte eerder samen bij FC Groningen in het seizoen 2012-2013.

Maaskant was sinds maart 2018 technisch directeur van Almere City. Tijdens zijn laatste dag in dienst van de eerstedivisionist uit Flevoland is de Schiedammer nog druk in de weer met het aanstellen van een hoofdtrainer om zich vanaf dinsdag op zijn nieuwe klus in De Koel te richten.

Valckx

Daar komt hij Stan Valckx weer tegen. Maaskant en Valckx werkten samen in Polen bij Wisla Krakow waar ze in het seizoen 2010-2011 de landstitel wisten te veroveren. Assistent Libregts is ook geen onbekende van Valckx en VVV. De Rotterdammer speelde van 1985 tot en met 1988 samen met de huidige manager voetbalzaken in Venlo.