Poedelnaakte en dronken vrachtwagenchauffeur klemgereden in Uden

Print
Poedelnaakte en dronken vrachtwagenchauffeur klemgereden in Uden

De vrachtwagen is nog voor het centrum van Uden tegengehouden. © Afbeelding: AD/Mike Mengerink/Politie

Een vrachtwagenchauffeur is maandagmiddag rond 15.30 uur staande gehouden nadat hij slingerend over de weg reed in het Brabantse Uden. Na zijn aanhouding bleek de man niet alleen onder invloed te zijn, maar ook poedelnaakt achter het stuur van zijn vrachtwagen te zitten.

Agenten merkten de vrachtwagen op bij de afslag van de A50 in Uden. De vrachtwagen viel op omdat die slingerend over de weg reed. Bij een rotonde raakte hij een verkeersbord.

De wagen, die een Roemeens kenteken had, kon op de Hobostraat staande worden gehouden, door hem klem te rijden. De chauffeur bleek onder invloed te zijn. Hij blies 1210 ug/l, wat bijna zes keer de maximaal toegestane hoeveelheid is. Maar dat niet alleen: hij was ook poedelnaakt.

De man is aangehouden voor rijden onder invloed. Een politiewoordvoerder kon maandagmiddag nog niet zeggen of de man ook een strafbaar feit pleegde door naakt achter het stuur te zitten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen