Filmwandeling door het Meerlo van toen

Print
Filmwandeling door het Meerlo van toen

Het affiche van Meerlo in het kader van Horst aan de Maas 800. Afbeelding: Jan Duijf

Meerlo -

Via een filmwandeling kunnen bezoekers zondag kennis maken met het Meerlo uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Tijdens de wandeling worden filmfragmenten van toen getoond op dezelfde locatie als waar die destijds zijn gefilmd. De locaties zijn met een korte beschrijving opgenomen in een route, welke vanaf 13.00 uur verkrijgbaar is bij café Oud Meerlo.

Wandelaars kunnen onderweg via een app en QR-code, maar ook op enkele locaties via beeldschermen, terug de Meerlose geschiedenis inkijken. De bezoeker is daarmee getuige van voorvallen van toen op dezelfde locaties nu. Zo komt onder andere de dorpswinkel van de familie Thiesen voorbij, met slachter Jan Cleven; zijn werkzaamheden op het gemeentehuis te zien, een oefening van de brandweer en zijn deelnemers getuige van het popfestival Midsummerpop. De wandeling voert door het hele dorp. Wie slecht ter been is, kan alles zien in de kerk van Meerlo. Ook na 23 juni blijft de wandeling in beeld en zijn de langere stukken film via de mobiele telefoon te zien. Met de filmwandeling stelt Meerlo zich voor aan inwoners en bezoekers in het kader van Horst aan de Maas 800.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen