Filmwandeling door het Meerlo van toen

Print
Filmwandeling door het Meerlo van toen

Het affiche van Meerlo in het kader van Horst aan de Maas 800. Afbeelding: Jan Duijf

Meerlo -

Via een filmwandeling kunnen bezoekers zondag kennis maken met het Meerlo uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Tijdens de wandeling worden filmfragmenten van toen getoond op dezelfde locatie als waar die destijds zijn gefilmd. De locaties zijn met een korte beschrijving opgenomen in een route, welke vanaf 13.00 uur verkrijgbaar is bij café Oud Meerlo.

Wandelaars kunnen onderweg via een app en QR-code, maar ook op enkele locaties via beeldschermen, terug de Meerlose geschiedenis inkijken. De bezoeker is daarmee getuige van voorvallen van toen op dezelfde locaties nu. Zo komt onder andere de dorpswinkel van de familie Thiesen voorbij, met slachter Jan Cleven; zijn werkzaamheden op het gemeentehuis te zien, een oefening van de brandweer en zijn deelnemers getuige van het popfestival Midsummerpop. De wandeling voert door het hele dorp. Wie slecht ter been is, kan alles zien in de kerk van Meerlo. Ook na 23 juni blijft de wandeling in beeld en zijn de langere stukken film via de mobiele telefoon te zien. Met de filmwandeling stelt Meerlo zich voor aan inwoners en bezoekers in het kader van Horst aan de Maas 800.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen