Voormalig Roda-coach Robert Molenaar wordt trainer van Almere City

Print
Voormalig Roda-coach Robert Molenaar wordt trainer van Almere City

Robert Molenaar. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

/ Kerkrade / Eygelshoven -

Almere City FC heeft Robert Molenaar aangesteld als trainer voor het nieuwe seizoen. De 50-jarige coach ondertekent een contract voor twee jaar. Molenaar werd in maart ontslagen door Roda JC.

„Ik ben blij om mijn trainerscarrière bij Almere te vervolgen. Vroeger had de club het imago van ‘klein duimpje’, maar dat beeld is totaal veranderd”, zegt Molenaar, die eerder trainer was bij FC Volendam, de club waar hij ook als voetballer actief was.

Ambities

Als coach denkt Molenaar bij te kunnen dragen aan de ambities van Almere. „De club wil verder professionaliseren en de komende jaren de stap naar de eredivisie maken.” Almere City is uitgerekend de ploeg waartegen Molenaar als trainer van Roda JC in de nacompetitie degradeerde uit de eredivisie. Ondanks die tegenvaller in het voorjaar van 2018 mocht de coach blijven, zijn contract was immers al met een jaar verlengd. Afgelopen maart werd hij alsnog weggestuurd. Sindsdien zat Molenaar thuis. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen keert hij direct weer terug op het oude nest: Almere City moet in de eerste speelronde op bezoek bij Roda JC.

Robert Maaskant

Op het moment dat Molenaar komt, vertrekt technisch directeur Robert Maaskant juist uit Almere. Hij wordt later deze dinsdag gepresenteerd als nieuwe trainer van VVV.

Lees ook: Robert Maaskant nieuwe trainer VVV