School Heerlen deels ontruimd om vreemde geur

Een deel van het Sintermeertencollege in Heerlen is dinsdagochtend uit voorzorg ontruimd nadat er een vreemde, penetrante geur werd waargenomen.

Redactie

Negentien personen, vooral leerlingen, hadden last van geïrriteerde ogen en/of luchtwegen. Zij zijn door ambulancepersoneel onderzocht en hoefden niet naar het ziekenhuis, aldus de brandweer.

Volgens de brandweer is een vleugel van het gebouw aan de Valkenburgerweg ontruimd. Het Sintermeertencollege meldt op zijn website dat alle leerlingen en medewerkers in veiligheid zijn.

Monsters

De brandweer heeft metingen verricht, maar die hebben geen uitsluitsel gegeven over de oorzaak van de penetrante geur. Daarom zijn monsters genomen die door een gespecialiseerd bedrijf worden onderzocht.

Ouders die hun kinderen willen ophalen, worden verzocht om dit op de parkeerplaats van voetbalvereniging Weltania te doen, meldt de brandweer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal