Gouverneur doet aangifte na ‘lek’ Beekdaelen

Print
Gouverneur doet aangifte na ‘lek’ Beekdaelen

Gouverneur Theo Bovens Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade -

Gouverneur Theo Bovens heeft aangifte gedaan na het uitlekken van vertrouwelijke informatie over de burgemeestersbenoeming in Beekdaelen.

De Limburgse commissaris van de koning is naar de politie gestapt nadat De Limburger vorige week had gepubliceerd dat Bovens in Ricardo Offermanns een goede kandidaat zag om burgemeester van Beekdaelen te worden. De naam van de eerder in de zaak-Van Rey veroordeelde VVD-bestuurder stond op het lijstje met geschikte kandidaten dat Bovens had doorgestuurd naar de sollicitatiecommissie van de fusiegemeente. Die commissie zag de kandidatuur van Offermanns niet zitten en voerde hem meteen weer van de lijst af.

Ambtsgeheim

De woordvoerster van de gouverneur laat weten dat Bovens aangifte heeft gedaan wegens schending ambtsgeheim. De aangifte is ‘zoals te doen gebruikelijk’ in dit soort zaken, is de enige toelichting die zij nog kwijt wil. Eerder weigerde de gouverneur te reageren op zijn voordracht van Offermanns „vanwege de strikte vertrouwelijkheid rond burgemeestersbenoemingen.”

Lees ook: Zaak-Offermanns: krijgt een bestuurder een herkansing na een vlek op zijn blazoen?

De gemeenteraad van Beekdaelen droeg eind mei demissionair PvdA-gedeputeerde Eric Geurts voor als nieuwe burgemeester.

Voor Bovens was het na de affaire-Krewinkel in Kerkrade de tweede keer in korte tijd dat er nieuws over de rol van de gouverneur bij een burgemeestersbenoeming naar buiten kwam.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee