Roda-investeerder Garcia de la Vega op bezoek bij Korotaev in Dubai

Print
Roda-investeerder Garcia de la Vega op bezoek bij Korotaev in Dubai

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda-investeerder Mauricio Garcia de la Vega heeft een bezoek gebracht aan zijn collega-investeerder Aleksei Korotaev.

Garcia de la Vega reisde zondag samen met Pieter Nieuwenhuis van adviesbureau Hypercube naar Dubai voor een gesprek. De twee partijen spraken tot op heden alleen telefonisch met elkaar.

Samen

Garcia de la Vega is van plan de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff over te nemen. Als de KNVB groen licht geeft, bezit de Mexicaan straks 79,98 procent van Kerkraadse club. Aleksei Korotaev beschikt nog altijd over de resterende 20 procent. Of Garcia de la Vega die in de toekomst ook wil kopen, is niet duidelijk. Voorlopig zijn de twee mannen van plan samen de kar te trekken.

Lees ook: Grote onbekende Garcia de la Vega weet wat hij wil met Roda JC

Geld

Garcia de la Vega en Nieuwenhuis waren genoodzaakt naar Dubai af te reizen omdat Korotaev niet naar Nederland kan komen. De Zwitsers-Russische zakenman mag het land nog altijd niet verlaten vanwege een juridisch conflict waarin hij verwikkeld is. Ook kan hij niet aan zijn geld. Om die reden kon Korotaev afgelopen seizoen niet aan zijn financiële verplichtingen voldoen.

Bekijk video: Roda-investeerder spreekt fans toe

Het geld dat Roda van hem tegoed had, een deel van het tekort op de begroting, werd voorgeschoten door Schrouff. Die vordering is bij de verkoop van Roda ook overgenomen door Garcia de la Vega. Korotaev zou in het gesprek hebben bevestigd dat hij van plan is dat bedrag te gaan betalen.